ETUSIVU

JOHTOKUNNAN ESITTELY

TOIMINTA

TULEVIA TAPAHTUMIA

MENNEITÄ TAPAHTUMIA

YHTEYSTIEDOT

LIITY JÄSENEKSI

GALLERIA

LINKIT


Menneitä tapahtumiaTaidenäyttelyretki Pietarsaareen, 26.7.2008, Pohjanmaa

Aurinkoisena lauantaina Asko Peltoniemen ohjaama Härmän Liikenne Oy:n ilmastoitu Aarne Erikiksi ristitty bussi keräsi kyytiinsä kauhavalaisia, ylihärmäläisiä ja alahärmäläisiä taiteesta nauttivia ihmisiä yhteensä 40. Matkanjohtajana toimi retkenkin pääosin suunnitellut Marja Nukala. Päivä aloitettiin tutustumalla Nukkemuseoon Pensalassa (yläkuvassa). Puolen tunnin työnäytös johdatti meidät posliininuken tekemisen vaiheisiin. Ihastelimme museon nukkeja, olihan ne kokonaan käsintehtyjä päästä varpaisiin, myös vaatteet ja kengät. Matka jatkui Pietarsaareen, jossa tutustuimme ensimmäiseksi Jari Hangassalon lasiateljee´n lyijylasi- ja tiffanyteoksiin. Koska puolipäivä alkoi olla jo käsillä, oli aika nauttia maittava seisovan pöydän lounas merenrannalla kesäravintola Paviksella.

Seuraavana tutustumiskohteena oli Sikurimuseo, sen esineistö ja graafikko Hannu Hyrskeen taidenäyttely. Kaupungin keskustaan palattuamme, otimme kyytiin paikallisoppaan, joka kertoi Pietarsaaren historiasta ja eri rakennuksista bussin kiertäessä oppaan ohjeiden mukaan kaupunkia. Hyvällä ammattitaidolla kuljettaja ajoi myös vanhan kaupunginosan kapeiden katujen läpi. Palasimme takaisin linja-autoasemalle ja jatkoimme kävellen matkaa vieressä olevaan Tupakkamakasiiniin, jossa oli esillä Kuvataidelinjan päättötöitä.

Bussin kyydillä siirryimme kaupungin ulkopuolelle kohti Fäbodaa, jossa meitä odotti huikea näkymä hetken käveltyämme, sillä metsän keskellä oli ryhmä erikoisia rakennuksia - olimme tulleet Nanoqiin, arktiseen museoon. Meille kerrottiin museon synnyn syistä ja museon perustajan Pentti Kronqvistin työstä sen syntyyn. Esillä oli myös Wladimir Goihmannin upeita öljyväritöitä. Päivän kääntyessä pikkuhiljaa kohti iltaa, oli aika ajella takaisin kaupunkiin, Villa Svedeniin iltakahville. Olavi Tiala (alakuvassa), paikan isäntä, toivotti meidät tervetulleiksi ja hänen vaimonsa esitti kitaransa säestyksellä meille kaksi hienoa laulua. Ilta oli hieno, tunnelma korkealla ja maukas voileipä kahvin kera kruunasi upean päivän. Ajelimme kotiin iloisin mielin ilta-auringon vielä helliessä rauhallista pohjanmaata.

 

Vuoden 2009 retki, 25.7.2009, Vaasa

Lauantaina 25.7. retki Vaasan taidenäyttelyihin. Mukana oli 32 retkeläistä. Kohteina olivat Tikanojan Taidekoti, Mikolan akvarellisali, Pohjanmaan museo, Vaasan Taidemuseo, Galleria Ibis, Ateljee Torni, Käsityöntalo Loftet ja Kuntsin modernin taiteen museo. Päivä oli mukava ja aika kului nopeasti.Retken järjesti Kauhavan kaupungin kulttuuritoimi yhdessä Härmäin Kuvataideyhdistyksen kanssa.